معرفی کتاب1398/9/17 یکشنبه
زن بودن
نويسنده: دکتر تونی گرنت
ترجمه: فروزان گنجی زاده
موضوع: زنان، روانشناسی، فمینیسم
انتشارات: ورجاوند
چكيده:
زن بودن چیزی به مراتب بیش از مونث بودن است. زنانگی در طول اعصار همواره پیچیده در رمز و راز بوده است، چنانکه این رازآلودگی حتی در میان عالمان و دانشمندان نیز مسحور و متحیرکننده است. میگویند: زیگموند فروید در اواخر زندگیاش از پاسخگویی به این پرسش که «زنان چه میخواهند؟» مایوس شد. در سال 1932، یکی از شاگردان فروید به نام سی.جی.یونگ مینویسد: «در میان پیشگامان، این نتیجه که مردان عملاً هیچ درکی از روانشناسی زنان چنانکه هست ندارند، امری مسلم و قطعی است ولی مایه شگفتی بیشتر پی بردن به این نکته است که زنان هم خود را نمیشناسند.»
شاید روانشناسی جنس زن همواره به گونهای مبهم و به عبارتی هم برای زنان و هم مردان به صورت یک راز باقی بماند، ولی یک چیز قطعی است و آن اینکه در دهه گذشته، آگاهی زنان دگرگون شدهاست. در طول تاریخ هرگز زنان تا این اندازه از خودشان، از مردانشان و از زندگی توقع نداشتهاند.
«صاحب همه چیز شدن» امروزه به صورت موازین اخلاقی حاکم و انتظارات زن نوگرا درآمدهاست. زن بودن در قرن بیستم، به نظر بازی کاملاً جدیدی میرسد، مگر نه؟ با وجود تلاش ما جهت دوجنسی شدن، آیا ممکن است جوهر زنانگی یا به عبارتی تفاوت اصلی میان دوجنس –که همیشه وجود داشته و وجود خواهد داشت- همچنان باقی بماند؟
آگاهی تمامی زنان و مردان از مباحث این کتاب، ضرورت امروز زیستن در جوامع شهری و صنعتی و حتی نیمهصنعتی، مثل جامعه ما است تا همه دریابند که زنان چگونه میتوانند ضمن حضور فعالانه در عرصه تولید و اجتماع، خویشتن «زنانه» خود را که حافظ شالوده و بنیان خانواده است بازیابند و یا آن را حفظ کنند. این کتاب به مبحث عشق میپردازد، از این رو به بسیاری از زنان تعلق دارد. آنان با شور و حرارت به موضوع عشق میپردازند، خود را درگیر آن میکنند و در جستجوی آن هستند. عشق مشغله ذهنی زنانه است تا مردانه. این کتاب شواهدی محکم مبتنی بر صحت این اشتغال فکری و تفاوتهای روانشناختی و بیوزیست شناختی میان دو جنس ارائه میدهد.
دروغ بزرگ آزادسازی، زن جنگجو، چهار جنبه زن، بحران در بانو، زنانگی را در آغوش بگیریم، قهرمانتان را بیابید، از عهده مردان برآمدن، تسلیم پرحلاوت و بانوی جنگجو فصول این کتاب 219 صفحهای هستند.